Timbal de patata amb soja texturitzada
La soja texturitzada és una bona alternativa a les proteïnes animals que pots incorporar a la teva alimentació tant si segueixes una dieta vegetariana com si vols reduïr el consum de carn i peix.
És molt fàcil de cuinar i té un bon aport de proteïna comparada amb altres opcions com per exemple el tofu.
Si la feu amb un sofregit de verdures sembla ben bé una salsa bolonyesa. Aquí teniu una recepta amb timbal de patata. També la podeu cuinar per farcir unes albergínies o carbassons (recepta).
Sofregit de soja texturitzada amb timbal de patata
4p.
Dificultat fàcil
Temps: 1 h.
Ingredients
- 100 g soja texturitzada (remullada 20 minuts)
- 1250 g patata monalisa
- 2 cebes blanques
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- 100 ml vi blanc
- 300 ml brou de verdures
- 100 g margarina
- 100 ml nata vegetal
- 400 g salsa de tomàquet
- Nou moscada en pols
- Herbes provençals
- Cibulet
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Rentar bé les patates. Reservar.
Pelar i tallar en daus molt petits (brunoise) les cebes, les pastanagues i el carbassó. Reservar.
Bullir en una olla amb aigua i sal les patates (amb pell) durant 20 minuts a foc mig. Refredar i reservar.
Escalfar una mica d’oli en una paella i daurar les cebes a foc mig.
Desglaçar amb vi blanc i pujar el foc perquè s’evapori l’alcohol.
Incorporar les pastanagues i el carbassó. Salpebrar i cuinar-ho durant 5 minuts a foc mig.
Afegir la salsa de tomàquet, el brou de verdures, la soja texturitzada i les herbes provençals al gust. Cuinar durant 10 minuts. Salpebrar i reservar en calent.
Pelar les patates bullides i aixafar-les en un bol amb una forquilla.
Afegir sal, pebre i nou moscada al gust juntament amb la margarina i la nata vegetal. Triturar de nou amb la forquilla fins a obtenir un puré de patata fi. Reservar.
Per emplatar muntar un timbal de puré de patata i col·locar a sobre el sofregit de soja texturitzada. Decorar amb cibulet picat i sèsam negre.