Paté de tofu amb nous
Aquest paté de tofu amb nous és una bona alternativa a l’embotit per esmorzars i berenars vegetarians o vegans. És molt fàcil de preparar i el pots menjar amb una llesca de pa o uns crackers acompanyat de germinats, raves, pastanaga, fulles verdes o unes tires de carbassó.
El tofu és un derivat de la soja groga. De fet, en japonès tofu significa “quallada de soja”, així que vindria a ser com un formatge fresc que s’obté a partir de la llet de soja, que posteriorment s’escorre i es premsa en blocs més o menys consistents.
Té un sabor delicat i una textura lleugera, i ha sigut durant milenis la principal font de proteïna a l’Orient, on també s’utilitzen altres derivats de la soja com tempeh, natto, salsa de soja, miso i germinats de soja.
En dietes vegetarianes i veganes, el tofu destaca precisament pel seu aport en proteïnes amb un contingut de 8 grams de proteïna per 100 grams de tofu. Té una digestibilitat molt superior a la soja i si es cualla amb clorur càlcic, té un 23% més de calci que la llet se vaca.
Ademés no conté gluten, de manera que és ben tolerat per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten, i al ser totalment d’origen vegetal no té ni lactosa ni colesterol.
Paté de tofu amb nous
Ingredients:
- 1/2 paquet de tofu fresc
- 1 cullerada de postres de pasta d’umeboshi
- 1/2 cullerada de postres de miso blanc
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
- 4 cullerades soperes de nous trocejades
Preparació:
Bullir el tofu tallat a daus amb una mica d’aigua durant 5 minuts. Retirar i triturar amb la resta d’ingredients i una mica d’aigua de la cocció fins a aconseguir una textura de paté.
No patiu si les nous no queden ben triturades, a mi personalment m’agrada trobar-les en el paté.
Espero que us agradi!