Tipus de dieta vegetariana o alimentació plant based
La alimentació vegetariana o plant based es basa en el consum d’hortalisses, verdura, fruita, llegums i derivats, cereals i grans, tubercles, llavors, fruits secs, olis i greixos vegetals.
Receptes i consells de nutrició per a persones vegetarianes o que volen reduir el seu consum de carn i peix.
La alimentació vegetariana o plant based es basa en el consum d’hortalisses, verdura, fruita, llegums i derivats, cereals i grans, tubercles, llavors, fruits secs, olis i greixos vegetals.
Avui us proposem una nova recepta feta amb tofu, un ingredient de la cuina vegetariana que sovint no se sap molt bé com cuinar. El tofu s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant el formatge fresc. Seria com una quallada de soia i es pot trobar natural o […]
La soja texturitzada és una bona alternativa a les proteïnes animals que pots incorporar a la teva alimentació tant si segueixes una dieta vegetariana com si vols reduïr el consum de carn i peix.És molt fàcil de cuinar i té un bon aport de proteïna comparada amb altres opcions com per exemple el tofu.Si la […]
De totes les proteïnes vegetals, el tempeh és segurament la menys coneguda al nostre país. Té un gust diferent del què estem acostumats perquè s’obté per un procés de fermentació. Hi ha tempeh de soia i d’altres llegums com el cigró, i es digereix millor que altres productes com el tofu o el seitan. Com […]
La soja texturitzada és un tipus de proteïna vegetal que es pot menjar com alternativa a la carn picada. Es compra deshidratada i el primer que cal fer abans de cuinar-la és posar-la en remull amb aigua per hidratar-la. Aporta aproximadament el 50% del seu pes en proteïna. Receptes amb soja texturitzada La soja texturitzada […]
El seitan és un tipus de proteïna vegetal que s’obté del blat. La seva textura i aspecte és molt semblant a la carn i conté la mateixa quantitat de proteïnes que la carn. És molt baix en greixos i no té colesterol.S’elabora a partir del gluten del blat, de manera que està totalment desaconsellat en […]
El tofu és un tipus de proteïna vegetal que s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant al formatge fresc, ja que s’obté quallant la beguda de soia.Aporta aproximadament un 15% de proteïna i es considera de bona qualitat o alt valor biològic perquè conté tots els aminoàcids essencials.D’entre les […]
Les proteïnes vegetals provenen dels llegums, els cereals, els fruits secs, les llavors i derivats com el tofu, el tempeh, la soja texturitzada o el seitan. La seva principal característica és que, a diferència de les proteïnes animals, les vegetals no contenen tots els aminoàcids anomenats essencials (aminoàcids que no es sintetitzen en el nostre […]
Aquí us deixo un parell de receptes per fer paté vegetal, un de carbassa i l’altre de remolatxa. Són ideals per a menjar amb una llesca de pa integral o una torrada enlloc d’embotit o formatge a l’hora d’esmorzar o berenar, però també en qualsevol moment del dia igual que el paté de tofu amb […]
Ser vegà significa basar la teva alimentació només en aliments d’origen vegetal. És a dir, les persones que segueixen una dieta vegana mengen fruites, verdures i hortalisses, cereals, grans i llegums, fruits secs i llavors. Ser vegà significa no menjar carn (ni tampoc embotit), peix ni marisc, ous, cap tipus de producte lacti i tampoc […]