Tempeh amb crema d’espàrrecs verds
El tempeh és un aliment ric en proteïna vegetal fermentada molt fàcil de digerir i amb una bona aportació d’aquest nutrient. Si no saps com cuinar-lo, et proposem una recepta de tempeh amb crema d’espàrrecs verds, un plat de cullera molt adient pels dies de fred!
Tant si segueixes una alimentació vegetariana com si no, et recomano que provis el tempeh perquè és una bona alternativa a la carn i molt més sostenible que els aliments amb proteïna animal.
Crema d’espàrrecs amb tempeh
4p.
Dificultat fàcil
Temps: 45 min
Ingredients
- 1 paquet de tempeh macerat amb tamari
- 2 manats d’espàrrecs verds
- 1 patata monalisa
- 2 porros
- 2 cebes blanques
- 650 ml brou de verdures
- 80 ml nata vegetal de soja
- 1 llimona
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Tallar en daus petits el tempeh macerat i reservar.
Pelar i cascar la patata. Reservar.
Pelar i tallar en daus mitjans (mirepoix) les cebes. Reservar.
Pelar, retirar la part verda dels porros i tallar la part blanca en rodanxes. Reservar.
Retirar la part inferior dels espàrrecs, rentar-los i tallar en trossos mitjans. Reservar.
Escalfar oli d’oliva en una olla i daurar lleugerament els porros amb les cebes fins que estiguin transparents. Salpebrar.
Afegir la patata i els espàrrecs. Cuinar-ho un parell de minuts.
Incorporar el brou de verdures i la nata vegetal. Cuinar tot junt a foc mig durant 15 minuts.
Afegir la ratlladura de llimona, rectificar de sal i pebre al gust i triturar-ho amb un processador d’aliments fins a obtenir una crema fina i homogènia. Posar una mica de brou si falta líquid per triturar. Reservar.
Saltar amb una mica d’oli els daus de tempeh a foc mig. Reservar.
Servir la crema d’espàrrecs en un plat amb els daus de tempeh i decorar amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i sèsam negre.
Troba més receptes a la categoria d’alimentació vegetariana del blog!