Paté vegetal de carbassa i de remolatxa
Aquí us deixo un parell de receptes per fer paté vegetal, un de carbassa i l’altre de remolatxa.
Són ideals per a menjar amb una llesca de pa integral o una torrada enlloc d’embotit o formatge a l’hora d’esmorzar o berenar, però també en qualsevol moment del dia igual que el paté de tofu amb nous.
Paté de remolatxa:
Coure al forn una remolatxa mitjana sencera amb pell i dues o tres pastanagues mitjanes ben netes. Pelar la remolatxa i les pastanagues i triturar-ho amb dues cullerades de postres de crema d’ametlla, mitja cullerada de postres de pasta d’umeboshi i mitja cullerada de postres de miso d’arròs (shiro miso).
Paté de carbassa:
Coure al forn aproximadament uns 300 g de carbassa i a continuació triturar-la amb un grapat d’avellanes torrades, mitja cullerada de postres de pasta d’umeboshi i mitja cullerada de postres de miso d’arròs (shiro miso).
Opcionalment se pot afegir una mica d’aigua per triturar millor i obtenir una textura més tova.
També es pot posar crema de sèsam (tahin), d’anacards o de cacauet enlloc de crema d’ametlla. Escolliu al vostre gust!
Espero que us agradin!