Quiche de tofu amb espàrrecs i bolets
Avui us proposem una nova recepta feta amb tofu, un ingredient de la cuina vegetariana que sovint no se sap molt bé com cuinar.
El tofu s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant el formatge fresc. Seria com una quallada de soia i es pot trobar natural o fermentat. Quan s’utilitza en la seva forma natural cal bullir-lo entre 5 i 10 minuts per facilitar la digestió (millor no menjar-lo cru). També es pot fregir, arrebossar, estofar, cuinar a la planxa o fer-ne un remenat.
Amb el tofu es poden fer hamburgueses, mandonguilles, patés i tartes tipus quiche.
Quiche de tofu, xampinyons i espàrrecs
4p.
Dificultat mitjana
Temps: 1 h.
Ingredients
- 200 g tofu al natural
- 2 porros
- 100 g xampinyons
- 1 carabassó
- 1/2 manat d’espàrrecs verds
- 100 g anacards naturals (remullats un parell d’hores abans)
- 163 ml beguda de soia (sense sucre)
- 1 massa quebrada
- Farigola seca
- Cibulet
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Preescalfar el forn a 180ºC.
Tallar en daus el tofu al natural. Reservar.
Pelar i picar molt petit els xampinyons. Reservar.
Rentar i picar finament els porros (la part blanca), el carabassó i els espàrrecs verds (aquests últims cal que es retiri la part inferior de la tija). Reservar.
Escalfar en una paella una mica d’oli d’oliva i saltejar lleugerament els porros a foc mitjà.
Incorporar els xampinyons, el carabassó i els espàrrecs. Salpebrar i afegir, al gust, una mica de farigola seca. Cuinar les verdures durant 5-10 minuts. Reservar en un bol.
Triturar amb un processador d’aliments els anacards amb el tofu i la beguda de soia fins a aconseguir una pasta homogènia i llisa. Salpebrar.
En un bol barrejar la pasta de tofu amb les verdures. Reservar.
Engreixar amb oli un motlle i estirar la massa quebrada. Punxar amb una forquilla la massa i col·locar a sobre un pes com ara cigrons secs per tal que no s’infli.
Fornejar la quiche en el forn a 180ºC durant 20-25 minuts aproximadament.
Retirar els cigrons secs i farcir la quiche amb el barrejat de tofu i verdures. Fornejar de nou a 180ºC durant 30 minuts. Refredar i desemmotllar.
Servir la quiche de tofu, xampinyons i espàrrecs en un plat i decorar amb una mica de cibulet picat per sobre i sèsam negre.