Poke bowl vegetarià amb seitan
El poke bowl és un plat originari de Hawai que s’ha fet molt popular als Estats Units i Europa. Es prepara amb peix cru marinat acompanyat de verdures, alvocat, arròs i salsa de soja.
Habitualment es fa amb tonyina o salmó, però nosaltres et proposem el poke bowl vegetarià preparat amb seitan adobat coma alternativa plant based al tradicional poke bowl de peix.
Poke bowl amb seitan adobat
4p.
Dificultat fàcil
Temps: 2:30 h
Ingredients
- 320 g seitan
- 1 culleradeta de pimentó de la Vera
- 1 culleradeta d’orenga sec en pols
- 1 culleradeta d’all en pols
- 1 culleradeta d’herbes provençals
- 1 culleradeta de comí en pols
- 20 ml vinagre de poma
- 60 ml salsa de soja
- 300 g arròs basmati
- 2 cebes blanques
- 2 pastanagues
- 1 pebrot verd i 1 vermell
- 1 brócoli
- 60 g farina de cigró
- 120 ml aigua mineral
- Farina d’espelta integral
- Pa ratllat
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració
Primer, preescalfar el forn a 200ºC.
A continuació, tallar el seitan en daus grans i reservar. Pelar i tallar en daus mitjans (mirepoix) les cebes, en rodanxes les pastanagues i en juliana fina els pebrots, retirant les llavors i les parts blanques. Reservar.
Rentar i tallar petites les inflorescències del brócoli. Reservar.
En un bol posar les espècies juntament amb el vinagre de poma, la salsa de soja (10 ml), un rajolí d’oli d’oliva i els daus de seitan. Remenar i adobar un parell d’hores a la nevera (si és possible deixar-lo d’un dia per l’altre).
En un altre bol preparar una barreja de farina de cigró amb aigua fins a obtenir una textura similar a la de l’ou. Salpebrar i enfarinar el seitan primer amb la farina d’espelta i després per la barreja anterior (farina i aigua). Escórrer bé i arrebossar-los amb pa ratllat. Reposar un parell de minuts.
Fornejar els daus de seitan amb un rajolí d’oli d’oliva a 200ºC durant 15 minuts. Passat el temps de cocció, donar la volta i fornejar 10 minuts més fins que estigui cruixent.
Escalfar una mica d’oli d’oliva en una paella (wok) i saltar les cebes fins que estiguin transparents.
Incorporar les pastanagues i cuinar-les un parell de minuts.
Afegir els pebrots juntament amb el bròcoli i la salsa de soja (50 ml). Saltar tot junt durant 5 minuts i salpebrar el gust.
Finalment, bullir en una olla amb aigua i sal l’arròs basmati durant 10 minuts.
Per servir col·locar en la base del bol una mica d’arròs i a sobre les verdures al wok i el seitan adobat. Decorar amb sèsam negre.
Segueix la categoria d’alimentació vegetariana per veure més receptes!