Com fer granola de civada i pistatxo a casa
Aquesta recepta de granola és molt fàcil de fer i és un bon recurs per a preparar esmorzars rics i saludables per a tota la família. A casa la fem amb flocs de civada sense gluten, és difícil trobar-ne però en algunes botigues de dietètica i de menjar ecològic els pots trobar.
Si no tens flocs de civada, pots fer-la amb qualsevol altre tipus de flocs (el fajol i el mill per exemple tampoc tenen gluten). Igualment pots variar amb els fruits secs, a mi m’encanta amb pistatxos i ametlla però prova altres opcions i queda’t amb la que més t’agradi. Les pipes i llavors li donen un gust molt bo!
Recepta de granola de civada
Ingredients:
- 150 g de flocs de civada fins
- 100 g de festucs crus sense closca
- 30 g d’ametlles crues amb pell
- 20 g de llavors variades sense torrar (pipes de girasol, pipes de carbassa, llavors de llinosa, llavors de xia i llavors de sèsam)
- 20 g d’aranyons dessecats o panses
- 40 g de sucre de canya integral
- 40 g de xarop d’atzavara
- 2 c.p. d’oli d’oliva verge extra
- 1/4 c.p. de sal.
Preparació:
Escalfar el forn a 160°, forrar una safata amb paper vegetal sulfuritzat.
Triturar lleugerament els festucs i les ametlles.
Escalfar sense que arribi a bullir l’oli, la sal, el sucre i el xarop. Si teniu Thermomix us aconsello escalfar 3 min/80°/vel 1.
Afegir els pistatxos, les ametlles, les llavors i pipes i els flocs de civada, i barrejar fins que quedi homogeni. A la Thermomix barrejar 8 seg/vel 1 sense temperatura.
Escampar sobre la safata i coure al forn durant 10 minuts (160°), barrejar i tornar a fornejar 8-10 minuts més segons el forn procurant que no quedi massa torrat.
Treure i deixar refredar completament, conservar en un recipient que tanqui bé per evitar que s’estovi.
Espero que us agradi!
Cristina
18 octubre, 2020 @ 9:42 am
Jo acostumo a fer granola sempre per l’esmorzar. Ho faig amb civada sense gluten, però em preocupa no haver posat en remull els flocs de civada. Crec q la recepta no és del tot saludable. Què en penses?
Merci
Anna Paré
19 octubre, 2020 @ 8:35 am
Hola Cristina,
és molt saludable fer granola per esmorzar, sobretot si la fas a casa perquè així esculls els ingredients que vols posar-hi.
No hi ha problema per no posar els flocs en remull si la cous després al forn. De fet, jo ho barrejo tot en sec i després ho poso al forn.
Si no la poses al forn, aleshores sí que t’aconsello de coure els flocs o bé deixar-los en remull. En faràs millor la digestió!
Salut i gràcies per llegir-me!!!
Anna