Smoothie de mango, taronja i maduixots

Un smoothie és una beguda semblant a un suc però amb una textura més cremosa. Ademés sol preparar-se afegint gel o bé fruita congelada. La diferència amb un batut és que aquest porta algun ingredient làctic (gelat, iogurt o llet) mentre que en un smoothie el làctic és opcional i poden aconseguir-se textures cremoses amb fruites com el mango.

Aquest smoothie de mango, taronja i maduixots és un veritable còctel de vitamines antioxidants, molt bones per a prevenir l’envelliment prematur i les malalties cardiovasculars i cerebrovasculars.

El mango és una fruita tropical dolça, carnosa i molt gustosa. És molt ric en sucres, pel qual el seu valor calòric és elevat, però també és especialment ric en betacarotens (precursor de la vitamina A). Els betacarotens són bons per a reforçar la vista, la integritat de pell i mucoses i el sistema inmunològic. És recomanable prendren tot l’any ja que a l’estiu ens protegeixen de les cremades solars i a l’hivern ens ajuden a prevenir refredats. Pels ulls, els betacarotens es relacionen amb la prevenció de cataractes i de degeneració macular associada a l’edat.

Els maduixots, igual que les taronges i la llimona, destaquen pel seu contingut en vitamina C, també d’acció antioxidant però que ademés intervé en la formació de colàgen i afavoreix l’absorció intestinal del ferro dels aliments.

Ingredients:

  • 1 mango pelat i sense òs
  • 200 g de maduixots ecològics (pots tenir-los congelats)
  • 2 taronges pelades i sense llavors
  • 1/2 llimona pelada i sense llavors
  • 10 glaçons de gel o bé 1 vas d’aigua freda

Preparació:

Pelar i tallar les fruites a trossos procurant treure la pell blanca de les taronges i la llimona. Triturar tots els ingredients amb una batedora potent que pugui triturar bé el gel, com la Thermomix que deixa una textura molt fina aprofitant bé tota la fibra de la fruita.

Cada vegada s’allarga més la temporada dels maduixots però per assegurar-te pots tenir-los congelats. Només els has de rentar, assecar, partir per la meitat i guardar-los en un taper ben tancat al congelador. Com totes les fruites que es mengen sense pelar, és millor comprar-les ecològiques.

Per donar-li un toc refrescant, servir amb unes fulles de menta fresca.