Pastís de moniato

Un dels motius pels quals més m’agrada la tardor és pels aliments que tenim en aquesta època de l’any.

Fruites com la magrana, el raïm, les figues, les primeres mandarines, les castanyes, també és època de bolets, de carbassa i de moniatos.

El moniato és un tubercle energètic ric en hidrats de carboni, especialment en midó, que li donen un gust dolç. Aporta també potassi, beta-carotè i àcid fòlic.

Fa més d’un any que tinc aquesta recepta de pastís de moniato i sempre que l’he compartit ha resultat ser un èxit, de manera que m’he decidit a publicar-la al blog.

Ingredients

  • 500 g moniato
  • 100 g mantega
  • 200 g sucre morè
  • 120 ml llet d’arròs
  • 2 ous
  • 20 g Maizena
  • canyella en pols i essència de vainilla

Preparació

Coure els moniatos al forn a 180 ºC. Pelar-los i passar-los pel passapurés o bé aixafar-los amb una forquilla.

Batre els ous amb el sucre, la vainilla, la mantega fosa i la llet.

Afegir la Maizena, el puré de moniato i la canyella.

Barrejar bé fins que quedi homogeni i abocar-ho en un motlle rodó o allargat per coure-ho al forn uns 40 minuts a 180ºC amb escalfor a dalt i a baix.

Un parell de trucs: és millor fer servir un motlle que no sigui massa alt perquè es cogui bé de la part del mig i cal deixar-lo refredar del tot per desemotllar.

A casa ens agrada molt la canyella i n’hi posem 2 cullerades de postres.

Aquest pastís no conté blat ni cap ingredient que porti gluten, per tant en poden gaudir les persones celíaques i les intolerants al gluten.

Espero que us agradi tant com a mi! Bon profit!