Wok de tallarines, verdures i tempeh
De totes les proteïnes vegetals, el tempeh és segurament la menys coneguda al nostre país. Té un gust diferent del què estem acostumats perquè s’obté per un procés de fermentació. Hi ha tempeh de soia i d’altres llegums com el cigró, i es digereix millor que altres productes com el tofu o el seitan.
Com cuinar el tempeh
Recepta de tempeh amb tallarines i verdures
4p.
Dificultat fàcil
Temps: 45 min
Ingredients
- 1 paquet de tempeh macerat amb tamari
- 250 g tallarines d’arròs
- 2 cebes morades
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 bròcoli
- 100 g xampinyons
- 60 g cacauets
- 50 g salsa de soja
- Salsa de cacauet (al gust)
- 1 llimona
- Coriandre
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Tallar el tempeh en daus mitjans.
Pelar i tallar en daus mitjans (mirepoix) les cebes, en rodanxes les pastanagues, en quarts els xampinyons, en daus mitjans el carbassó i en juliana fina els pebrots, retirant les llavors i les parts blanques. Reservar.
Rentar i tallar les inflorescències del bròcoli. Reservar.
Escalfar en una paella una mica d’oli d’oliva i saltar les cebes a foc mig. Desglaçar amb salsa de soja i afegir el tempeh. Incorporar les pastanagues i cuinar-les un parell de minuts. Afegir el carbassó, els pebrots, els xampinyons i el bròcoli. Saltar totes les verdures durant 5 minuts més fins que estiguin al dente. Reservar.
Bullir aigua en una olla, apagar el foc i hidratar les tallarines d’arròs durant 5 minuts. Escórrer i reservar.
Incorporar les tallarines al wok de verdures i el tempeh juntament amb la salsa de cacauets (o qualsevol altra salsa). Saltar un parell de minuts i reservar.
Servir el wok de tallarines amb verdures i tempeh en un plat i condimentar amb una mica de sèsam negre per sobre. Decorar amb cacauets, un grill de llimona i coriandre.