La histamina pot estar relacionada amb el sobrepes

La histamina és una molècula que regula un gran nombre de funcions fisiològiques al nostre cos, actúa com a neurotransmissor i neuromodulador i és un important mediador del sistema inmunològic. Ademés actúa sobre el sistema endocrí i l’hormona antidiurètica.

En algunes persones es produeix una elevació del nivells de histamina de forma retardada i mantinguda en el temps com a conseqüència dels aliments que mengen. Es coneix com a histaminosis crònica i és el mecanisme més freqüent conegut per el qual un aliment pot causar una reacció adversa.

S’ha demostrat que persones que presenten un excés de histamina en el cos estan com inflats, tenen retenció de líquids, presenten més pes del que haurien de tenir per l’alimentació que porten i els hi costa perdre pes o s’estanquen amb dieta i exercici físic.

La histaminosis crònica pot provocar també símptomes tan diversos com mal de cap, dolors musculars, diarrees o restrenyiment i cansament intens. Són símptomes relacionats amb malalties com la migranya o les cefalees tensionals, l’intestí irritable, la fatiga crònica, la fibromialgia o l’obesitat.

El Test de Medició de Histamina és un test inmunològic que estudia quins aliments provoquen histaminosis crònica a una determinada persona. Recomano fer-lo quan hi ha sobrepes o obesitat no justificada pels hàbits alimentaris o en persones que estan estancades en perdre pes. Així com també a tots els pacients que pateixen algun dels altres símptomes descrits.

Per fer el Test de Medició de Histamina no cal estar en dejú, es pot fer a qualsevol moment del dia, s’obté una mostra de sang per capilaritat que s’envia al laboratori on s’estudia la sensiblitat alimentaria.

Un cop detectat quins aliments són els resposables de la histaminosis crònica et recomano un tractament dietètic personalitzat susbtituint aquests aliments per altres nutricionalment equivalents i que no produeixin reactivitat creuada. Transcorregut un periode de desensibilització de quatre a sis mesos s’estudia la reintroducció dels aliments positius.

Si estàs interessat en fer-te el Test de Medició de Histamina o t’agradaria tenir-ne més informació, truca al 629 363 674 per demanar hora de visita o preguntar qualsevol dubte sobre el test.