3 propòsits d’any nou
Estàs pensant en millorar la teva alimentació? T’agradaria seguir una dieta més saludable i no saps com començar? Doncs aquí tens tres propòsits d’any nou, t’animo a seguir-los!
1. Sopar abans de les 21h
Al nostre país esmorzem en horari europeu i sopem en horari espanyol. Sopar després de les nou del vespre afavoreix a la llarga el sobrepes i altres problemes de salut que poden afectar fins i tot als nens amb menor rendiment escolar. És un repte que no és fàcil per a moltes families, però tinc l’esperança que mica en mica anirem canviant els nostres horaris i cada vegada seran més semblants als dels nostres veins europeus.
2. Menjar més fruita i verdura
Fruites i verdures són font de fibra dietètica, vitamines, minerals i substàncies antioxidants, nutrients que reforcen el sistema inmunitari i ajuden a prevenir el càncer, la diabetes, les malalties cardíaques i l’obesitat. Per això, l’Assamblea Nacional de les Nacions Unides ha declarat el 2021 com l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures.
¿Com fer-ho?
Menja fruita tres cops al dia i verdura a cada àpat principal (un d’ells millor com a amanida per aprofitar més bé les vitamines i els minerals).
3. Menjar més llegums i menys carn i peix
Per a una alimentació que sigui sostenible ademés de saludable, segueix una dieta rica en aliments d’origen vegetal i amb menys aliments d’origen animal. La forma en que es produeixen els aliments, el que es consumeix i quant es perd o es desaprofita influeix directament en la salut tant de les persones com del planeta.
Per això, molts experts alerten que es necessita urgentment una transformació radical del sistema alimentari global. Substitueix les proteïnes animals per vegetals. Comença per menjar llegums tres cops a la setmana com a mínim enlloc de carn o peix!