Verdures d’hivern contra el càncer

Fruites, verdures i hortalisses contenen molts components bioactius que actúen com a protectors del càncer. Però especialment el grup de les cols, coliflor, col de Bruseles, brócoli, alls, cebes i porros.

Contenen uns compostos anomenats glucosinolats i organosulfurats que tenen un paper molt important en l’alimentació per les seves propietats protectores en front al càncer.

Són verdures d’hivern, les que trobem ara als mercats i que han d’estar presents de forma habitual en la nostra dieta perquè són molt saludables.

Per aprofitar millor les propietats del brócoli, la seva cocció ha de ser de 4 o 5 minuts bullit o al vapor, que quedi al dente, sol o combinat amb altres verdures i amanit sempre amb un raig d’oli d’oliva verge. Excel.lent acompanyament per un arròs o pasta, carn o peix.