5 consells per millorar esmorzars i berenars infantils
Per millorar l’alimentació infantil i juvenil, és important tenir en compte QUÈ es menja, QUAN i COM es menja. Seguir una alimentació variada i repartir els àpats al llarg del dia ajuda als nens i nenes a obtenir tots els nutrients necessaris per a un bon creixement i desenvolupament de forma equilibrada sense passar llargues estones sense menjar.
L’esmorzar és el primer àpat del dia i ens ajuda a posar-nos en marxa. És convenient fer un primer esmorzar a casa per estar atent i ben concentrat a les primeres classes del matí, i un segon esmorzar a l’escola que pot ser més o menys abundant segons l’edat.
Ademés del dinar i el sopar que són els àpats principals del dia, també és recomanable berenar quan surten de l’escola i que aquest àpat sigui igual de saludable que la resta del dia.
Es recomana menjar aliments de tots els grups bàsics: farinacis, fruita, fruita seca, verdura, llegums, làctics, carn, peix, ous i oli d’oliva verge. Ademés, a continuació t’expliquem 5 consells per millorar els esmorzars i berenars:
- Escollir fruita fresca i de temporada com a complement en l’esmorzar i berenar, sencera o a trossos, sola o acompanyada per exemple d’un iogurt.
- Reduir la ingesta de llaminadures, aliments processats i brioixeria industrial, substituir per exemple per fruita seca (avellanes, ametlles, nous, …) i dessecada (panses, orellanes, …).
- L’aigua és la millor beguda. Evitar les begudes ensucrades i escollir aigua tant en els àpats com entre hores.
- Reduir els lactics rics en greixos i sucres com les natilles, cremes, mousses, etc. i substituir per làctics sense sucre afegit com el iogurt natural no ensucrat.
- Potenciar el consum de pa i cereals preferentment integrals, són més rics en fibra, vitamines i minerals.
I per últim i no menys important, utilizar materials reutilitzables com els portaentrepans de roba, carmanyoles, bosses de roba, etc. i evitar els d’un sol ús com les bosses de plàstic, paper d’alumini i les ampolles de plàstic o brics.