Aliments i cervell, curs a la UB

L’alimentació i la nutrició poden actuar com a factors de risc o de protecció per a la salut, també del nostre cervell!

L’alimentació és un factor clau per a un bon desenvolupament i funcionament cerebral, els processos d’aprenentatge i la memòria, el rendiment cognitiu, la salut mental i la prevenció de les malalties neurodegeneratives relacionades amb l’edat.

Quins són els nutrients essencials per al cervell? En quins aliments es troben?

Què té la cafeïna que ens ajudi a estar més desperts i poder concentrar-nos millor?

Com afecten les emocions a l’hora de menjar? Mengem per necessitat fisiològica o per cobrir altres necesssitats? És cert que el què mengem condiciona el nostre estat d’ànim?

Què passa quan empassar és un problema? Tens al teu voltant persones grans amb dificultat per empassar? Coneixes les conseqüències d’una disfàgia no diagnosticada?

Totes aquestes qüestions les tractarem en un curs de 4 dies que tenim programat per Els Juliols de la UB. No t’ho perdis!

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

  • Quins dies es farà el curs?

Del 2 al 5 de juliol de 9:30 a 14h

  • On puc consultar el programa?

Consulta el programa a la web de la Universitat de Barcelona: aquí.

  • A qui va dirigit?

A estudiants, professionals i totes aquelles persones interessades en l’alimentació, la nutrició, la gastronomia i la salut mental.

  • M’interessa! Com ho faig per inscriure’m?

La mateixa UB gestiona les matrícules. Si estàs interessat, apunta’t ja i no et quedis sense plaça!