Èxit d’assistència a la 3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental
Amb el lema “Ansietat i depressió, emocions lligades a l’alimentació”, el passat 19 d’octubre vam celebrar la 3a Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental amb més de 100 assistents entre experts, professionals i alumnes que ens vam reunir a la sala Les Voltes del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB).
La jornada va ser inaugurada per Ma Carmen Vidal, vicedegana de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació; Mireia Urpí, cap d’estudis de Nutrició Humana i Dietètica; i Anna Paré, farmacèutica, dietista-nutricionista i gerent de Nutresalut com a empresa organitzadora de l’esdeveniment.
La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Joan Sabater-Tobella expert en farmacogenètica, que va parlar de la interacció entre medicaments, aliments i gens i de la importància d’escollir els medicaments adients per a cada pacient per a tenir èxit terapèutic. El torn d’exposicions va continuar amb un primer bloc on Mar Blanco va parlar del paper de les vitamines del grup B en l’ansietat, l’estrès i la depressió, i Anna Paré de la relació entre vitamina D i depressió.
A continuació vam tenir un petit esmorzar saludable amb Cuina Justa, empresa sensibilitzada amb la inserció laboral de persones amb transtorns mentals. I en un segon bloc i després de coneixer el Clúster de Salut Mental de Catalunya, van continuar les exposicions de Meritxell Avilés sobre aromateràpia, Sònia Ferri sobre alimentació i psicoteràpia, i Lara Lombarte sobre la relació entre les emocions i l’alimentació.
La jornada va acabar amb un taller de Mindful Eating a càrrec de Boglarka Dul, experta en cuina i aliments fermentats, que ens va despertar els sentits descobrint olors, sabors i textures.
Des d’aquí volem donar les gràcies a LCN, Pranarôm i Salengei, com a empreses patrocinadores per ajudar-nos a fer possible un any més aquesta jornada.
Esperem retrobar-vos a la propera!