3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental
Ja tenim el programa definitiu per a la Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental que enguany arriba a la 3a edició i que tractarà sobre l’ansietat i la depressió com a emocions lligades a l’alimentació.
Tindrem l’honor de comptar amb el Dr. Joan Sabater-Tobella per a la conferència inaugural que ens parlarà de farmacogenètica aplicada al tractament amb antidepressius, un tema molt interessant i alhora desconegut sobre la importància d’escollir el fàrmac més efectiu i amb menys efectes adversos per a cada pacient segons els seus gens.
Tractarem el paper de les vitamines del grup B en els trastorns mentals com l’ansietat, l’estrés i la depressió, la relació de la vitamina D amb la salut mental, coneixarem què és l’aromaterapia, la seva utilitat per a l’ansietat i com utilitzar els olis essencials a la cuina.
A continuació veurem com abordar els trastorns relacionats amb l’alimentació desde la psicoteràpia i quins trucs podem donar als nostres pacients quan busquen a la cuina la solució a les seves emocions i acaben menjant allò que no toca, o dit d’una altra manera, no mengen per satisfer una gana fisiològica sinó per a calmar una emoció.
I finalment tancarem la jornada amb un taller de Mindful Eating, l’alimentació plena i conscient que ens fa gaudir amb els cinc sentits del què mengem.
Com els anys anteriors, la Jornada s’organitza conjuntament amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i tindrà lloc al Campus de l’Alimentació de Torribera.
Consulteu el programa complert aquí i reserveu-vos el dia 19 d’octubre!!!
Inscriu-te aquí. No et quedis sense plaça!