Aliments rics en calci

L’osteoporosi és la causa més freqüent de fractures òssies en adults, especialment en dones majors de 50 anys (una de cada tres dones postmenopàusiques pateix osteoporosis).

Es tracta d’una malaltia en que es produeix una pèrdua de massa òssia i una alteració en la microestructura de l’òs que es torna més porós i més fàcil de trencar de manera espontània o degut a un cop.

El calci és un mineral essencial per gaudir d’una bona salut òssia i prevenir l’osteoporosi. Les principals fonts dietètiques de calci són els aliments lactis (llet, iogurt i formatge) tot i que també es troba en els fruits secs, peixos que es mengen amb espina com les sardines en conserva, les llegums, el sèsam i les algues.

Les algues són les verdures del mar, contenen més minerals que les terrestres i a més alcalinitzen la sang. Són riques en calci, potassi, ferro, iode i magnesi. En 100g d’alga Hiziki, per exemple, hi ha 1400mg de calci.