Maduixots

Apareixen a principis de primavera i s’acaben a l’estiu.

Maduixot o maduixa en català, segons el tamany, en castellà fresón i en francès fraise, que vé del llatí fraga. Significa olor. Aquesta olor tan bona que fan els fresons i que ens avisa de que ja arriba el bon temps.

Els maduixots són molt rics en vitamina C, en porten 60 mg per 100g de pes.
Això vol dir que amb un bol de maduixots ja tenim la quantitat diària recomanada d’aquesta vitamina. Són molt baixos en calories i en sucre, estan recomanats en dietes hipocalòriques i és una bona fruita pels diabètics.

La vitamina C és especialment important per el seu poder antioxidant, ajuda a neutralitzar els radicals lliures i a frenar el procés d’envelliment cel.lular, per tant els fresons formarien part d’una dieta antiaging. També afavoreix l’absorció del ferro i participa en la síntesis de colàgen, la proteïna que manté l’estructura de la pell, els òssos i els vasos sanguinis.

La recepta: Maduixots amb vinagre de Mòdena

Ingredients:
mig quilo de maduixots
2 cullerades de sucre
3 cullerades de vinagre de Modena

Preparació:
Es netegen els maduixots. Un cop nets es treuen les tiges i les fulles i es parteixen els maduixots en quatre trossos. Es posen en un bol i s’hi afegeix el sucre i el vinagre de Mòdena. Es remena i es deixa macerar 4 o 5 hores a la nevera.
A l’hora de servir s’hi pot posar unes fulles de menta que hi dóna un toc refrescant.