intolerancia-alimentos

Què és la microbiota intestinal

La microbiota intestinal és el conjunt de microbis que viuen en el nostre intestí. En una persona sana, inclou més de 100 billons de bacteris i altres microorganismes que viuen en simbiosis amb el nostre cos. Hi ha també virus, fongs i paràsits i la suma dels seus gens és superior al genoma humà.

Quina relació té amb el nostre estat de salut?

Quan es produeix un desequilibri a la microbiota intestinal s’anomena disbiosis i altera el funcionament del nostre intestí. Algunes de les malalties relacionades amb canvis de la microbiota intestinal són:

  • Diarrees recurrents
  • Obesitat
  • Malalties inflamatòries intestinals (colitis ulcerosa i malaltia de Crohn)
  • Síndrome de l’intestí irritable
  • Problemes d’al·lèrgia (rinitis, asma, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, dermatitis atòpica)
  • Trastorns emocionals com la depressió

Com puc conèixer si tinc alterada la meva microbiota intestinal?

A la consulta de Nutresalut hem incorporat dos nous tests per estudiar la microbiota intestinal desenvolupats per l’empresa gironina GoddGut.

El TestUrGut és un test no invasiu que permet conèixer com es troba desequilibrada la teva microbiota intestinal i així poder prendre les mesures adequades per millorar-la.

El RAID-Dx és un test de diagnòstic de la síndrome de l’intestí irritable no invasiu i que ofereix ademés un diagnòstic diferencial de la malaltia inflamatòria intestinal.

Estic interessat en fer-me un estudi de la meva microbiota intestinal, com ho puc fer?

Posa’t en contacte amb mi trucant al 629 363 674 o bé omplint el formulari de contacte. Estaré encantada de poder-te ajudar a millorar la teva salut intestinal.