5 receptes per a millorar la visió
Una alimentació equilibrada i rica en antioxidants promou la salut visual i pot retardar l’aparició de patologies com la degeneració macular associada a l’edat, les cataractes o el glaucoma.
Els nostres ulls estan constantment exposats a la llum. L’estrès oxidatiu que s’origina és un dels factors implicats en les malalties oculars. Per això, una alimentació rica en antioxidants com les vitamines C i E, minerals com el zenc i el seleni, i compostos carotenoides i polifenols, és important en la prevenció i tractament de les patologies oculars.
En el marc del Dia Mundial de la Visió, hem preparat un petit receptari amb 5 receptes elaborades amb els millors aliments per cuidar la visió:
- Crema de carbassa i pastanaga
- Truita de bledes i moniato
- Gaspatxo de cireres
- Verat al vapor amb espinacs saltejats i oli de julivert
- Bol de iogurt grec amb fruits vermells i nous
Aliments com la pastanaga i la carbassa són rics en beta-carotens. Les bledes, els espinacs i l’alvocat aporten luteïna. Els tomàquets, el pebrot i les cireres són font de vitamina C, carotenoides i polifenols. El peix blau en omega-3. I l’oli d’oliva verge extra, les nous i l’alvocat en vitamina E. Tots ells, importants per una bona visió!
Al següent enllaç trobareu tots els aliments clau per cuidar la visió i la descripció de les receptes:
https://www.opticauniversitaria.es/salud-visual/dia-mundial-vision
Des d’aquí vull donar les gràcies a Ruth Amat Comunicació i Òptica i Audiologia Universitària per comptar amb mi!
Si vols veure les receptes, segueix el compte d’Instagram d’Optica Universitaria!