Serotonina, l’hormona de la felicitat
Estem a la portes de la primavera i portem un any de pandèmia. Moltes persones es troben amb l’estat d’ànim molt baix, cansats, tristos, i amb problemes per conciliar el son. Estats que es relacionen amb baixos nivells de serotonina, l’hormona de la felicitat.
La serotonina és una hormona i neurotransmissor important per l’estat d’ànim i les emocions. Ens proporciona sentiment de calma, felicitat i benestar. Ens ajuda concentrar-nos però també a relaxar-nos al final del dia i a dormir millor.
Sabies que el 90% de la serotonina es produeix en l’intestí?
Determinats bacteris de la nostra microbiota intestinal produeixen serotonina a partir del seu precursor, el triptòfan, un aminoàcid que es troba en alguns aliments. A la vegada, la serotonina es converteix en melatonina, l’hormona que necessitem per descansar bé a la nit i tenir una bona qualitat de son.
Baixos nivells de serotonina es relacionen amb depressió, ansietat, tristesa, insomni, ganes de menjar aliments dolços sobretot cap al final del dia i a la nit i trastorns del comportament alimentari.
Si et sents irritable, no toleres bé els contratemps, estàs estressat, tens problemes per dormir o tens moltes ganes de menjar aliments dolços al final del dia, pot ser que et falti serotonina.
És moment de cuidar la teva salut intestinal, recuperar l’equilibri de la microbiota i menjar aliments rics en triptòfan.
Quins aliments són rics en triptòfan?
Són rics en triptòfan el pollastre, gall d’indi, carn vermella, peix, llet, tofu, soja, pipes de carbassa i de girasol, civada, pistatxos, dàtils, cacau, cigrons, plàtans.
Ademés t’aconsello que segueixis una alimentació rica en fibra prebiòtica, aliments fermentats, polifenols i DHA, l’omega-3 del cervell. Si no saps com fer-ho, puc ajudar-te!
Reserva una visita amb mi, presencial o bé online i t’ho explico!
Imatge de batut de plàtan i cacao:
https://cocinarconrobot.com/batido-platano-chocolate-thermomix/