Excés de pes i COVID-19
L’excés de pes i l’obesitat són un dels principals factors de risc d’infecció per COVID-19 en persones joves (menors de 65 anys).
Segons els experts, el 44% dels espanyols s’ha engreixat durant la quarentena degut a la mala alimentació i al sedentarisme. La brioixeria industrial o artesanal, els refrescos, les begudes alcohòliques i els aperitius són els principals responsables d’aquest augment de pes.
La majoria de persones afirma haber-los menjat per ansietat o avorriment durant el confinament. També la majoria de persones que han guanyat més de 3 quilos no sap que l’excés de pes pot ser un factor de mal pronòstic si es contagia per SARS-CoV-2.
L’obesitat és un procés d’inflamació crònica que altera la resposta inmunològica i augmenta el risc de complicacions respiratòries. Durant la pandèmia s’ha vist que els pacients amb obesitat han tingut pitjor pronòstic i més necessitat de ventilació mecànica i d’ingrés a les UCI. Concretament, per cada unitat que augmenta l’índex de massa corporal, incrementa un 12% la probabilitat de desenvolupar una malaltia severa per COVID-19.
Ademés, desde la Sociedad Española por el Estudio de la Obesidad, tenir obesitat augmenta la duració d’eliminació del virus allargant el temps de transmissió entre persones.
Així que, si has guanyat pes intenta reduir-lo quan abans millor perquè dos o tres quilos menys poden tenir una repercussió molt favorable per la teva salut davant la possible infecció per SARS-CoV-2.
Quin és el teu índex de massa corporal? Calcula’l aquí.
Si tens excés de pes i vols perdre’l de forma saludable, puc ajudar-te!
Contacta amb mi a través del formulari o reserva hora de visita en el següent enllaç: reservar cita.