Tofu marinat amb quinoa, alvocat i mango
El tofu és un tipus de proteïna vegetal que s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant al formatge fresc, ja que s’obté quallant la beguda de soia.
Aporta aproximadament un 15% de proteïna i es considera de bona qualitat o alt valor biològic perquè conté tots els aminoàcids essencials.
D’entre les proteïnes vegetals, el tofu és la més fàcil d’introduir. A continuació us proposem una recepta de tofu marinat per acompanyar una amanida de quinoa.
AMANIDA DE TOFU MARINAT AMB QUINOA, ALVOCAT I MANGO
4 p.
Dificultat fàcil
Temps: 1 h.
Ingredients:
- 400 g tofu al natural
- 1 culleradeta d’orenga
- 1 culleradeta de pimentó dolç/picant
- 1 culleradeta d’all en pols
- 1 culleradeta de cúrcuma en pols
- 2 g gingebre fresc
- 20 ml salsa soia/tamari
- 4 ml suc de llimona
- 200 g quinoa tricolor
- 1 alvocat
- 1 mango
- 50 g panses deshidratades
- 1 llimona
- 1 bossa de canonges
- 1 bossa de ruca
- Sèsam negre
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració:
Tallar a daus mitjans el tofu al natural. Reservar.
Pelar i tallar a daus petits l’alvocat. Reservar a la nevera amb un rajolí de llimona per evitar que s’oxidi.
Pelar i tallar el mango a daus mitjans. Reservar.
Pelar i picar molt fi el gingebre fresc. Reservar.
En un bol barrejar els daus de tofu amb totes les espècies, la salsa de soia o de tamari, el suc de llimona, un rajolí d’oli, un polsim de sal i de pebre negre.
Deixar marinar el tofu a la nevera mínim durant 2 hores.
En un bol remullar la quinoa amb aigua freda durant 20 minuts. Escórrer i rentar-la bé. Reservar.
Cuinar la quinoa en una olla amb tapa des de fred amb l’aigua indicada (400 ml). Portar a ebullició i baixar el foc el mínim cuinant-la durant 12 minuts. Reservar.
Saltejar en una paella (sense afegir oli d’oliva) el tofu marinat amb la salsa del marinat a foc mitjà. Reservar.
En un bol barrejar la quinoa amb els daus d’alvocat, el mango, les panses, els canonges, la ruca i el tofu marinat.
Servir en un bol l’amanida de tofu marinat amb quinoa, alvocat i mango. Amanir amb un rajolí d’oli d’oliva, sal i suc de llimona. Decorar amb sèsam negre i ratlladura de llimona.