Què significa ser vegà?
Ser vegà significa basar la teva alimentació només en aliments d’origen vegetal. És a dir, les persones que segueixen una dieta vegana mengen fruites, verdures i hortalisses, cereals, grans i llegums, fruits secs i llavors.
Ser vegà significa no menjar carn (ni tampoc embotit), peix ni marisc, ous, cap tipus de producte lacti i tampoc mel.
Però ser vegà va més enllà de l’alimentació. És un estil de vida i és una tendència que ha vingut per a quedar-se.
Les persones veganes eviten portar prendes de roba o sabates fabricades amb pell, llana o seda i utilitzen productes cosmètics que no continguin cap ingredient d’origen animal ni estiguin testats amb animals.
Segons l’estudi The Green Revolution 2019 portat a terme per l’empresa Lantern, un 10% dels espanyols es consideren “veggies”. D’aquests, un 7,9% segueixen una dieta flexitariana, un 1,5% són vegetarians i un 0,5% són vegans. En dos anys ha augmentat el nombre de persones que mengen carn només de forma esporàdica i cada vegada hi ha més restaurants i locals que inclouen en la seva oferta opcions veganes o vegetarianes.
Quines repercussions té per a la salut ser vegà?
Les persones vegetarianes i veganes tenen menys risc de patir certs problemes de salut com malalties cardiovasculars, diabetis tipus 2, hipertensió arterial, alguns tipus de càncer i obesitat.
Tant mateix, cal saber que certs nutrients no poden obtenir-se en quantitats adequades seguint una alimentació totalment vegetariana, i és necessari prendre‘ls en forma de suplement.
En aquest vídeo realitzat per Om Santi, Judit Diego m’entrevista per parlar de les dietes veganes, quins són els aliments font de proteïna vegetal i quins són els nutrients que cal suplementar.
No te’l perdis. I si t’ha agradat, si us plau dóna-li un clic al “m’agrada” i comparteix-lo per tal que altres persones també puguin veure’l.
Gràcies!!!