Pa de pessic de garrofa i taronja

El maig ha estat un mes de molta feina amb poc temps per a cuinar i menys per escriure al blog, tot i així aquesta ha estat una recepta estrella amb garrofa que no havía fet mai abans i que ha tingut molt d’èxit a casa. És una recepta vegana que em va passar la meva amiga Marta i que es prepara amb la Thermomix, encara que la podeu preparar amb qualsevol batidora o robot de cuina.

Sorprèn el sabor de xocolata que s’aconsegueix amb la garrofa i encara que tingui un color molt intens queda molt lleugera, doncs a diferència de la xocolata la garrofa té molt poc greix. Ademés, botànicament pertany a la família de les lleguminoses i és rica en hidrats de carboni que li donen un gust dolç. D’aquí que he reduït la quantitat de sucre de la recepta original i ademés li he afegit una taronja, doncs m’agrada molt la combinació de cítric i xocolata.

No porta llet ni cap tipus de derivat làctic, i tampoc porta ou, de manera que és ideal per aquelles persones que no poden prendre llet o ou ja sigui per intoleràncies o al·lèrgia a algun dels seus component.

Ingredients:

  • 1 taronja sencera de suc sense pelar
  • 60 grams farina de garrofa
  • 160 grams farina integral d’espelta
  • 70 grams oli de girasol
  • 30 grams oli de coco desodoritzat
  • 150 grams de panela
  • 250 grams de llet d’espelta
  • 1 sobre de llevat Royal

 

Preparació:

Posar en el vas de la Thermomix la taronja trocejada amb la resta d’ingredients líquids i la panela. Tapar i triturar 2 minuts a velocitat 5.

Afegir la farina de garrofa, la farina d’espelta i el sobre de llevat Royal. Tapar i barrejar 20 segons a velocitat 6.

Posar en un motlle de silicona i coure al forn ja calent, 40-45 minuts a 180º.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!