5 consells per compensar els excessos del Nadal
Davant els àpats de Nadal la millor recomanació és moderació i aprendre a compensar els excessos. Són moltes les receptes que trobem al nostre entorn aquests dies, en revistes, a les xarxes, per tot arreu, algunes més calòriques i altres més lleugeres.
Està clar però que s’ajunten dies on es tendeix a menjar més quantitat del que fem normalment i mengem aliments que són molt rics en sucres i greixos.
Així que per compensar aquests excessos i sentir-nos millor, aquí teniu 5 consells per seguir aquestes festes de Nadal:
- Fer esmorzars lleugers com un iogurt desnatat amb fruita trocejada, aprofitem els cítrics ara que n’és temporada i són font de vitamina C
- Triar menús lleugers amb hortalisses, verdures i peix combinats amb presentacions atractives i evitant les salses massa greixoses
- Menjar amanides depuratives amb aliments de sabor amarg com l’api, escarola, endívies, ruca i raves, amb germinats de col i vinagreta de llimona
- Acompanyar els àpats de carn i peix amb pinya o papaia, aquestes fruites faciliten la digestió de les proteïnes
- Evitar les llargues sobretaules i caminar cada dia una hora per evitar que s’acumulin les calories
I no oblideu que per fer passar la set la millor beguda és l’aigua, que també podem beure en forma de infusions digestives preparades amb camamilla, melisa, fonoll, anís…
Gaudiu del Nadal amb bona companyia i salut!