És temps de bolets
S’acosta la tardor i és temps d’anar a buscar bolets. N’hi ha de molts tipus i no tots són comestibles, per això us aconsello que si no els coneixeu prou bé els compreu al mercat o en botigues especialitzades.
Els bolets són molt pobres en calories, qüasi bé és tot aigua, tan sols porten 30 kcal. per 100 grams. També contenen vitamines del grup B i minerals com el potassi i el fòsfor.
Són un aliment ideal per totes aquelles persones que segueixen dietes per aprimar-se, recomenat per persones amb diabetes, colesterol, hipertensió. Si els amaniu amb all, julivert i un raig d’oli d’oliva verge tindreu un plat molt cardiosaludable.
Permeten gran varietat de preparacions, els podeu fer amb truita o remenat d’ous, acompanyant una amanida tèbia, amb un plat de carn o de peix, i també amb plats més cuinats com poden ser una canalons de bolets o un flam de bolets.
El Shiitake
El shiitake és un tipus de bolet molt apreciat en els paísos asiàtics per les seves propietats medicinals. A la Xina i al Japó tenen costum de posar-ne a la sopa i a Tailandia se’l mengen fregit o al vapor. Es ven dessecat i s’ha de rehidratar deixant-lo amb remull amb aigua fresca durant 30 minuts abans de cuinar.
Té propietats estimulants del sistema inmunitari, és antioxidant i fins i tot hi ha estudis sobre la seva activitat com a anticancerígen.
Té un sabor molt fort, si en voleu cuinar us aconsello que comenceu amb un o dos bolets per persona.
La recepta, amb bolets de les nostres terres: Truita de moniato i bolets
Ingredients:
4 o 5 ous
2 moniatos
75 g. de rossinyols
75 g. de trompetes de la mort
75 g. de camagrocs
oli i sal
Preparació:
Pelar els moniatos i tallar-los a rodanxes per fregir-los en oli abundant amb un polsim de sal.
Netejar bé els bolets amb aigua, escórrer’ls i tallar-los ben petits. Salar-los i fregir-los en una paella a part.
Escórrer bé els moniatos i els bolets un cop ja fregits i barrejar-los amb els ous batuts. Deixeu-ho cinc minuts perquè es mesclin els aromes i ja podeu fer la truita.
Bon profit!