És temps de menjar sopes
Una bona sopa és el plat ideal per un dia de fred.
Ja sigui un brou de verdures i hortalisses o una sopa ben consistent són una opció reconfortant per preparar un primer plat en dies d’hivern.
La ceba i el porro són indispensables en qualsevol brou però també hi podem posar verdures d’arrel com el nap i la pastanaga, rodones com la col, la coliflor i la carbassa, de fulla verda com l’api que és diurètic i depuratiu, i moniato o patata per espessir. Jo li afegeixo una mica d’alga wakame, molt rica en minerals.
Si volem una sopa més consistent posem a bullir les verdures tallades en trossos ben petits i li afegim flocs de civada (avena) o una tassa petita d’arròs, mill, quinoa, pasta de sopa o bé llenties vermelles.
Els atrevits poden afegir una cullerada de tamari o salsa de soja al final, els creatius un ou filat i els que necessiten una sopa energètica que li posin unes rodelles de gingebre.
El gingebre és una espècia que tonifica i escalfa, amb propietats antioxidants, antisèptiques i expectorants.
La recepta: Brou energètic
Ingredients
1 ceba
1 porro
1 nap
1 tros de carbassa
¼ de col
2 tires d’alga wakame
1 fulla de llorer
1-2 bolets shiitake
1 rodella de gingebre fresc
1 litre d’aigua
Preparació
Fer bullir tots els ingredients durant 25-30 minuts i colar.
Es poden menjar a part totes les verdures que hi hem posat tenint la precaució de treure la fulla de llorer i el gingebre.