Tarta Santiago sense gluten
Amb motiu del Dia Nacional del Celíac, que es celebra cada anys el 27 de maig, us proposo una recepta de tarta de Santiago sense gluten boníssima i molt fàcil de preparar.
Podeu menjar-la per postres, també per esmorzar o berenar! Doncs ja veureu que es fa amb un moment, és molt nutritiva i agradarà a tothom.
Això sí, quan hi ha celíacs a casa s’han d’extremar les precaucions i procurar que totes les superfícies i estris de treball estiguin ben nets i sense cap resta de gluten per evitar les contaminacions encreuades.
Ingredients:
- 4 ous
- 200g de sucre morè
- 200g d’ametlla en pols
- el suc de mitja taronja
Preparació:
Batre els ous amb el sucre, millor si utilitzeu un túrmix o robot de cuina perquè us quedarà més esponjós. Afegir l’ametlla en pols i el suc de mitja taronja. Barrejar bé tots els ingredients, abocar en un motlle rodó i coure al forn 25-30 minuts a 180ºC.
Un cop freda i desemmotllada feu una plantilla de cartolina amb el dibuix de la creu de Santiago i espolvoregeu sucre fi per sobre la tarta amb la creu al mig.
Tant si esteu en família com amb amics no us preocupeu per preparar unes postres a part. Agradarà i en podrà menjar tothom.
Bon profit!