Nous ingredients de les fórmules infantils (II)

Continuem parlant d’ingredients presents en les fórmules infantils més avançades que fan possible que aquests productes siguin el més semblant a la llet materna.

Alfa-lactoalbúmina

És la proteïna del suero que es troba en més proporció a la llet materna, conté tots els aminoàcids essencials, especialment triptòfan i cisteïna.

El triptòfan és precursor de la seratonina i la melatonina, dos substàncies fonamentals en el desenvolupament cognitiu, en el comportament i en el patró de son del nadó, doncs augmenten la durada del son i disminueixen els despertars nocturns.

Immunoglobulines

Les immunoglobulines de la llet tenen acció antivírica i antibacteriana, molt beneficiós pel sistema immunològic del lactant en la prevenció i tractament d’infeccions com la gastroenteritis.

Lactoferrina

És una altra de les proteïnes principals dels suero que es troben en la llet materna, sobretot en el calostre. Té funció immunomoduladora, antimicrobiana i bactericida.

Nucleòtids

Són les unitats que formen els àcids nucleics, necessaris pels teixits que creixen molt ràpid com la pell, la mucosa intestinal i les cèl.lules del sistema immunològic. La lactància és una etapa en que els requeriments de nucleòtids són superiors a la producció endògena i per això és important aportar-los de forma externa, especialment en nadons prematurs i de baix pes al néixer, sobretot per millorar el procés de maduració del sistema digestiu.