4 llibres per a regalar, o demanar que et regalin

Entrar a una llibreria és per mi una temptació perquè sé que algún llibre caurà segur. M’encanta mirar i fullejar llibres i si és una llibreria d’aquestes que tenen butaques per seure (i tinc temps), fàcilment em quedo atrapada una estona amb 3 o 4 llibres entre les mans.

En aquest post us parlaré d’alguns llibres que he comprat últimament i que m’han agradat tant com per recomenar.

 

Alimentación prebiótica

Autors: Xavi Cañellas, Jesús Sanchís, Xavier Aguado i Lucía Redondo. Editorial: Plataforma Actual

Un llibre súper pràctic, amb una breu introducció de què són probiòtics, prebiòtics i microbiota, a continuació es descriuen els millors aliments per a conseguir una microbiota intestinal saludable. El llibre inclou un gran nombre de receptes, gens complicades, per posar els conceptes explicats a la pràctica de la mà del cuiner i propietari del Bionbo Café Gastrobar de Girona.

 

Los relojes de tu vida

Autora: Marta Garaulet. Editorial: Paidós

Aquest és un llibre sobre cronobiologia. Apte per a tots els lectors, no us espanteu que és de fàcil lectura. Coneixeràs quin és el teu cronotip, com millorar la teva salut circadiana “sincronitzant-te” amb l’exterior, consells pràctics per a dormir millor… Tal com diu l’autora, si s’alteren els ritmes circadians, tens més predisposiciò a enmalaltir, així que aquest llibre és una bona eina a tenir en compte perquè això no passi.

 

Cuina flexi

Autor: Adam Martín. Editorial: Cossetània

És un llibre de receptes basades en cuina flexitariana, ideal per a conèixer nous ingredients que potser has sentit anomenar però que encara no t’has atrevit a menjar perquè no saps com cuinar o com introduir a la teva dieta. Hi ha receptes més atrevides i d’altres que ho són menys, però sempre utilitzen una gran varietat d’ingredients, el què ajuda a portar una alimentació molt rica sobretot en aliments d’origen vegetal.

 

Espiritual Chef

Autor: Javier Medvedovsky. Editorial: Urano

Aquest llibre va arribar a les meves mans de casualitat. De seguida em van cridar l’atenció les fotografies que són precioses (és un llibre per mirar i remirar) i que a l’obrir-lo per primera vegada vaig veure la pàgina adquada: formatges fets a partir de fruits secs. Per a qui no conegui l’autor, es tracta d’un llibre d’alimentació crudi-vegana on pots aprendre les tècniques utilitzades per a potenciar i conservar els nutrients dels aliments.

 

Bona lectura!