Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental

Té la forma d’una nou, pesa entre 1 i 1,5 kg, consumeix el 20% de l’energia de l’organisme, té més neurones que estrelles hi ha a la galàxia i genera un milió de noves conexions cada segon. Així és el nostre cervell.

Interacciona de forma bidireccional amb els bacteris que viuen en el nostre intestí, sense que de moment es pugui determinar si és la microbiota intestinal la que condiciona les reaccions emocionals d’una persona o si és el cervell el que modifica el tipus de bacteris que habiten en el intestí.

El que sí se sap és que la microbiota és un òrgan més del cos i que està relacionada amb la nostra salut, l’obesitat, les malalties autoinmunes, les al·lèrgies i inclús la major o menor efectivitat dels fàrmacs. I també se sap que 10 anys abans que apareguin les primeres pèrdues de memòria ja es produeixen canvis en el cervell.

I què passa amb l’edat? Es pot prevenir el deteriorament cognitiu?

Prevenir és molt millor que curar i frenar el deteriorament cognitiu és possible perquè el cervell mai perd la capacitat d’aprendre i perquè està a les nostres mans cuidar el nostre cervell.

De tot això en parlarem a la 2a Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental el proper 20 d’octubre al Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), no te la perdis!

Consulta el programa i accedeix al formulari d’inscripció aquí.