Xerrada i degustació sobre fermentats vegetals

Les investigacions recents demostren que els bacteris que viuen en el nostre intestí, l’alimentació que tenim i el nostre estat de salut estan molt relacionats entre sí. Aconseguir una bona salut intestinal és fonamental per a l’organisme, i avui en dia sabem que com més diversitat i més riquesa bacteriana, menys al·lèrgies i menys malalties autoinmunes tindrà la persona i millor salut en general.

És per això que es considera la microbiota intestinal un òrgan més del nostre cos i a l’intestí com al segon cervell, perquè la microbiota intestinal interacciona amb el sistema nerviós, l’hormonal i el sistema inmunològic, que són les nostres defenses. És una situació de simbiosi mútua, un estat d’equilibri on molts factors com l’estrès, el què mengem, l’estil de vida que portem, poden intervenir i fer perdre aquest equilibri.

Gràcies als aliments fermentats podem millorar la nostra microbiota, aportant bacteris probiòtics, i també la nostra salut. Però què són els aliments fermentats? Quins beneficis tenen? Com es cuinen i com es mengen? De tot això en parlarem a la xerrada que farem amb els companys de Espai&Seny, uns experts en alimentació viva i ferments vegetals que vindran a Sabadell el proper dijous 16 de febrer.

 

DIA: 16 de febrer de 2017

LLOC: Botiga Cafestes Gourmet Experience

ADREÇA: c/ Calderón 50, Sabadell

HORA: 19:30h

El preu de la xerrada i degustació és de 5€ i cal reservar plaça al 629363674 (Anna) o al 937685402 (Alicia).

Imatge: Pasta de sardines amb pastanaga i ceba fermentada sobre fulla d’endivia, recepta d’Alf Mota per a Espai&Seny.

Xerrada ferments vegetals