Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental

L’esperança de vida està augmentant i cada vegada vivim més anys. Es preveu que per l’any 2050 el 43% de la població espanyola serà major de 65 anys i que d’aquests, el 31% serà major de 80 anys.

Com volem que siguin aquests anys que viurem de grans? Quina qualitat de vida volem tenir? No és suficient en afegir més anys a la vida sinó que cal afegir més vida als anys, i per aconseguir-ho l’alimentació és un factor clau.

L’alimentació pot actuar de dues maneres: com a factor de risc de determinades malalties o com a factor de protecció de les mateixes. Ho tenim molt clar per a les malalties cardiovasculars. Però últimament cada vegada es coneix millor la relació que té la nutrició amb el sistema nerviós i les malalties mentals.

El sistema nerviós requereix pel seu adequat funcionament de determinats nutrients que es comporten com a essencials. Per un altre costat hi ha factors dietètics que poden afavorir el desenvolupament de certes malalties neurològiques, però ademés cal tenir en compte també que amb alguns tractaments farmacològics, els aliments poden interaccionar potenciant o disminuint la seva eficàcia.

A Nutresalut hem apostat per la salut mental i participem juntament amb la Universitat de Barcelona en l’organització de la I Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental que tindrà lloc al Campus de l’Alimentació de Torribera el proper 20 d’octubre.

Al llarg de la jornada es parlarà d’alimentació en ansietat i depressió, fitoteràpia en ansietat i depressió, estil de vida saludable en trastorns mentals greus, nutricèutics en la millora del rendiment cognitiu en discapacitats intel·lectuals, el paper de la dieta en la malaltia de Parkinson i nutrients neurosaludables.

Es faran dos tallers, un sobre com adaptar la dieta als símptomes derivats de la malaltia i l’altre sobre el tractament del pacient amb disfàgia.

Podeu consultar el programa complert i accedir al formulari d’inscripció en el següent enllaç: http://nutresalut.cat/jornada-dalimentacio-nutricio/