Xerrada sobre antioxidants i salut

Una de les principals teories de l’envelliment explica que és un procés determinat per unes substàncies anomenades radicals lliures que es generen de forma natural en el nostre organisme i també degut a factors externs. Quan es troben en excés o hi ha manca d’antioxidants, produeixen estrès oxidatiu i contribueixen a l’aparició o agreujament de malalties com la degeneració macular associada a l’edat, les cataractes, les malalties cardiovasculars, desordres neurològics o l’envelliment prematur.

És doncs important conèixer quins són els nutrients antioxidants, en quins aliments es troben i com introduir-los en la nostra dieta per contrarestar l’efecte nociu dels radicals lliures i prevenir l’aparició d’aquestes malalties o frenar-ne la seva evolució.

DIA: 31 de maig de 2016

LLOC: Biblioteca Esteve Paluzie, Barberà del Vallès

HORA: 17:30h

Més informació: http://aextensiouniversitaria.barbera.ppe.entitats.diba.cat/diba_agenda/antioxidants-i-salut/