Xerrada sobre alimentació i embaràs

L’embaràs i la lactància són dos dels períodes de més demanda nutricional en la vida d’una dona, ja que han de cobrir les necessitats de nutrients de la mare, del fetus en creixement i del nen en els seus primers mesos de vida, garantint la salut per a tots dos.

Un important nombre d’estudis científics han demostrat la relació d’un dèficit de nutrients en la dieta materna i l’excés o falta de pes de la mare amb l’aparició de malformacions fetals, part prematur, baix pes al neixer del nounat, augment de cesàrees i dificultats en l’evolució del nounat.

Cal tenir en compte que l’estat nutricional del fetus depèn fonamentalment de l’estat nutricional de la mare, així doncs és important al planificar l’embaràs fer especial atenció als hàbits alimentaris.

La gran majoria de dones visiten el ginecòleg quan ja estan embarassades, sense saber que des de la concepció fins al primer mes de vida és un periode extremadament vulnerable i sensible, de manera que es perden l’oportunitat de preparar-se per ser mares des del punt de vista de la salut.

Un cop començat l’embaràs, el fetus pot arribar a doblar el seu pes dins l’úter en tan sols 6 setmanes i en 4 a 5 mesos després del naixement. Aquest ràpid creixement depèn de l’aport de grans quantitats de nutrients a través de la placenta i de la llet materna un cop ha nascut.

Si estàs planificant ser mare o bé estàs embarassada, t’interessa escoltar la xerrada que ofereixo aquest proper dissabte 20 de febrer a l’Espai Obert de Sabadell!

Parlarem de la importància de l’estat nutricional inicial, les necessitats d’energia i de nutrients, recomanacions dietètiques, situacions especials i què fer davant de nàusees, vòmits, cremor d’estómac o restrenyiment.

Apunta’t a la web per reservar la teva plaça, hi pots anar acompanyada: http://www.espai-obert.com/tallers/espai-vida/preparaci%C3%B3-a-la-maternitat-paternitat-i-acompanyament-a-la-crian%C3%A7a/