Nou Reglament sobre al·lergens

El passat 13 de desembre de 2014 va entrar en vigor el nou Reglament Europeu 1169/2011 sobre informació facilitada al consumidor dins l’etiquetatge d’un aliment.

Algunes de les novetats de la nova normativa són que la informació nutricional passa a ser de voluntària a obligatòria, i que totes les empreses d’hosteleria estaran obligades a facilitar la informació del al·lergens que puguin contenir els seus plats.

Com que no està encara aprovat el Real Decret espanyol, el borrador inclou que en la restauració aquesta informació podrà donar-se de forma escrita o bé oral i a petició del client. El qué sí que haurà de mostrar l’establiment, i de manera visible, és que disposa d’aquesta informació.

En quan al valor nutricional en l’etiquetatge dels productes envasats caldrà especificar l’aport energètic, la quantitat de greixos i de greixos saturats, la quantitat de hidrats de carboni i de sucres, la quantitat de proteïnes i de sal. Apareixent els greixos en primera posició dins els nutrients i mencionant l’aport de sal i no de sodi.

Continuarà siguent voluntària la informació sobre l’aport en greixos mono i poliinsaturats, polialcohols i midó, fibra alimentària, vitamines i minerals.

Per a més informació podeu consultar les webs de www.restauracioncolectiva.com i www.tactik.es