Què són les intoleràncies alimentàries

QUÈ ÉS LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA?

La intolerància als aliments, també coneguda com a sensibilitat alimentària o al·lèrgia alimentaria de tipus III, és una reacció adversa als aliments que es manifesta de forma retardada i és deguda a una permeabilitat intestinal alterada i un desequilibri en la microbiota intestinal.

Els aliments que provoquen la sensibilitat poden ser alguns dels que menges més habitualment o també poden ser aliments de consum esporàdic, a vegades el cos ja rebutja el què no li va bé.

QUINS SÍMPTOMES PROVOCA?

Els símptomes són molt variats. A nivell gastrointestinal pot provocar diarrea, restrenyiment, sensació de plenitud després dels àpats tot i havent menjat poc, flatulències, males digestions. També pot presentar símptomes fora de la panxa i els intestins. Així, a la pell per exemple es pot manifestar amb èczemes, atopia, picors i urticàries. A nivell respiratori asma, rinitis i sinusitis recurrents. Altres símptomes freqüents són la fatiga intensa, sensació de cansament generalitzat, estats d’ànim decaiguts, apatia, mals de cap, articulacions inflamades, sobrepes i obesitat.

COM ES POT DETECTAR?

Precisament com que els símptomes són tan variables i poden aparèixer fins a 2 o 3 dies després d’haver consumit l’aliment en qüestió, el millor per diagnosticar-les és fer una analítica. A Nutresalut hem incorporat un nou mètode per detectar les intoleràncies alimentàries, es tracta del test ImuPro, una analítica que mesura com reacciona el teu cos en front a determinats aliments mitjançant una resposta immunitària de tipus IgG.

ImuPro no detecta reaccions infeccioses, ni dèficits enzimàtics com la intolerància a la lactosa, ni altres tipus de reaccions al·lèrgiques.

Si pateixes algun d’aquests símptomes i creus que pots tenir intoleràncies alimentàries, truca’ns al 629 363 674 i demana hora!