Nova recomanació sobre quantitat de sucre

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana reduïr el consum diari de sucre al 5% del total de calories, justament la meitat de la quantitat que hi havia recomanada fins ara.

Per un adult amb un Índex de Massa Corporal (IMC) normal, aquesta nova recomanació equival aproximadament a uns 25 grams al dia i fa referència tant a la sacarosa (sucre de taula) i els seus components, la glucosa i la fructosa, que afegeixen la indústria, els cuiners o els propis consumidors, com també als sucres que es troben en els sucs de fruita i els concentrats de fruita.

Segons la OMS, gran part del sucre consumit està amagat en aliments processats que generalment no es consideren dolços. Per exemple, en una cullerada de salsa ketchup hi ha 4 grams de sucre.

Aquesta nova recomanació vol ajudar a combatre els índexs ceixents de sobrepes i de càries dental en nens i adults.

Per reduïr el consum de sucre cal menjar aliments el més naturals possible, evitant els processats, no afegir sucre de taula als aliments que prenem com exemple la llet, i substituïr el sucre per aliments que tinguin gust dolç de forma natural.