És temps de depurar

Durant les festes nadalenques és difícil escapar dels excessos alimentaris. L’aport de greixos, sucre, alcohol, els canvis en l’alimentació, posen a prova el fetge i els intestins i poden aparèixer nàusees, a vegades vòmits, mal alè, llengua pastosa i blanca, sensació de fatiga després dels àpats, migranyes…

 

 

 

Per afavorir l’eliminació de toxines és necessari estimular el bon funcionament del fetge, reforçar l’equilibri intestinal i el drenatge renal.

El fetge juga un paper clau en la detoxificació, les seves cèl.lules contenen un gran nombre d’enzims implicats en la transformació de les toxines en productes solubles, fàcils d’eliminar. Aquest procés de depuració produeix quantitat de radicals lliures que serà important de neutralitzar amb antioxidants.

Aliments a prioritzar:

–       tota la família de les crucíferes com les cols, brócoli, coliflor, naps, raves, creixens, carxofa, llimona

–       endívies i api, que tenen acció diurètica

–       fruits vermells com la magrana i els maduixots, pel seu aport en antioxidants

–       llets fermentades, font de probiòtics, per reforçar l’equilibri de l’ecosistema intestinal

Cal beure molta aigua, particularment infusions de bardana, anís, romaní, dent de lleó, regalèssia, amb una rodanxa de llimona.

Font: pileje-micronutrition