Menjar sa amb menys diners
Per menjar sa amb menys diners hi ha 3 punts importants a seguir:
1. Planificar abans de comprar
2. Comprar al millor preu
3. Preparar els àpats preferentment a casa
Planificar la compra pensant en els àpats que fareu durant la setmana és bàsic per estalviar en “extres” innecessaris i evitar la compra compulsiva. És imprescindible dur una llista del què necessiteu comprar.
Mitjançant la publicitat podeu cercar els preus més econòmics, les ofertes i els descomptes.
Compreu fruites i verdures de temporada i de proximitat per reduïr costos, i utilitzeu aliments de gran valor nutritiu a un preu baix com les llegums i els ous.
Ajusteu la mida de les racions i si tot i així queden sobres de menjar, reutilitzeu-les per un altre àpat.
Eviteu aliments com les llaminadures, les begudes ensucrades i alcohòliques, la brioixeria, etc. que no són bàsics i fan pujar la despesa en alimentació.
Totes aquestes recomanacions, juntament amb una planificació d’àpats setmanal i una orientació per la compra setmanal d’aliments d’una família de 4 persones, les trobareu al quadríptic editat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Us podeu descarregar l’arxiu en pdf aquí: 10 consells per menjar sa amb menys diners