Dia mundial de l’Alzheimer

El dia 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer amb el propòsit de donar a conèixer la malaltia i difondre informació, entre d’altres temes, de com prevenir-la.

“Una investigació coordinada per Nikolaos Scarmeas sobre 1.984 adults, amb una mitjana d’edat de 76 anys, confirma que el risc de desenvolupar Alzheimer es redueix un 24% en aquelles persones que segueixen habitualment una dieta mediterrània.

A més a més, el consum d’aliments rics en omega-3 no tan sols exerceix un efecte preventiu en potencia, sino que també disminueix el deteriorament cognitiu en les persones diagnosticades d’Alzheimer.”

Fragment extret del llibre No te comas el coco, consejos cerebrosaludables y 55 recetas para cocinar toda tu vida, de Gurutz Linazasoro i Martín Berasategui.