PLAN CUIDATE + 2012

La Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) acaba de presentar el PLAN CUIDATE + 2012 per informar sobre el consum moderat de sal i greixos i promoure l’activitat física.

La pàgina web www.plancuidatemas.es inclou trucs i consells per controlar el consum, una explicació de l’etiquetatge dels aliments i receptes elaborades per la Escuela Superior de Hostelería de Madrid.

A més pots registrar-te i rebre correus personalitzats amb informació sobre aliments, sobre activitat física i consells saludables.

També pots seguir el programa a través de twitter a @plancuitemas.

L’OMS recomana reduïr el consum de sal a 5 grams al día per evitar la hipertensió arterial i altres malalties cardiovasculars. En els aliments envasats, podem conèixer la quantitat de sal multiplicant els grams de sodi que indica l’etiqueta x 2,5.

Pel que fa al greix, la recomanació no tan sols està en fixar-se en la quantitat sinó també en el tipus de greix consumit. Convé limitar el consum de greix saturat, afavorir el de greix insaturat i promoure una ingesta de greixos trans el més baixa possible per reduïr el risc cardiovascular.