Engreixen els productes light?

La paraula light en les etiquetes d’alguns productes envasats és un tipus de declaració nutricional que indica un valor energètic menor, gràcies a una reducció o substitució total o parcial en algun nutrient que aporti aquest producte.

Concretament, light vol dir una reducció mínima del 30% en sucres o greixos comparat amb el producte original.

Hi ha 4 declaracions nutricionals sobre les propietats dels aliments que fan referència a l’energia que aporten: baix valor energètic, sense aport energètic, aport energètic reduït i light.

Un error bastant comú és pensar que un producte light no engreixa, pot provocar confusió i fins i tot donar lloc a un abús d’aquest aliment. Si per exemple una ració de l’aliment de referència porta 100 kcal i una ració de l’aliment light en porta 70, puc pensar “com que no engreixa i m’agrada molt en menjo dos”, i aleshores acabo prenent 140 kcal.