-SAL = +SALUD

L’Agencia de Seguretat Alimentaria i Nutricional (AESAN) ha creat la campanya “Cuídate+: MENOS sal es MAS salud”, una iniciativa que forma part del Pla d’acció per reduïr el consum de sal a Espanya.

A través de la web www.plancuidatemas.es els usuaris poden trobar un registre per unir-se al Pla i rebre receptes amb propostes fàcils i saludables, i un usuari de Twitter des del qual l’AESAN vol donar a conèixer quins aliments contenen més sal de forma amagada.

La web inclou informació molt interessant sobre la necessitat de disminuir el consum de sal i els riscs de menjar-ne en excés, i permet calcular aproximadament el teu consum diari a través d’una “Calculadora de sal”.

Actualment la ingesta de sal a Espanya és de 9,9 g per persona al dia, qüasi el doble del recomanat per la OMS que és un màxim de 5 g al dia.