Nens amb sobrepes i obesitat

Preocupant notícia la que s’ha publicat aquesta setmana en els mitjans de comunicació sobre l’excés de pes en la població infantil.

Segons dades obtingudes de l’estudi Aladino (alimentació, activitat física, desenvolupament infantil i obesitat), un 45% dels nens i nenes espanyols d’entre 6 i 9 anys pateixen problemes de sobrepes o obesitat. Concretament s’ha detectat un 26% de sobrepes i un 19% d’obesitat.

Perquè ens engreixem?

Doncs perquè ingerim més energia de la que gastem, i la que sobra la guardem en forma de greix que es va acumulant. Apareix el sobrepes i si aquesta situació es manté a la llarga tenim obesitat. Un nen obès té moltes probabilitats de ser un adult obès. I no ens hem de mirar l’obesitat com un problema estètic sinó pel risc de patir malalties cardiovasculars, hipertensió i diabetes, entre d’altres.

Consells pràctics de cara l’estiu

Canviar les pastes i la brioixeria industrial per un entrepà.

Susbtituïr els refrescs ensucrats per sucs de fruita naturals o llet.

Enlloc d’un gelat fer un batut de iogurt amb fruita natural que poden preparar els nens amb el nostre ajut.

Canviar la pizza de bacó amb salsitxes i formatge per una de tonyina amb pernil dolç.

I recordeu que el paper del pares es clau en l‘educació alimentària del fills, i si volem que els nostres fills mengin fruita o practiquin esport, nosaltres hem de ser els primers a menjar fruita i a practicar esport. Doncs no tan sols és important canviar l’alimentació sinó que en aquests casos s’ha de fomentar l’exercici físic.