Gaspatxo, la sopa més refrescant

El gaspatxo és un plat lleuger, hidratant i ple de vitamines i minerals. Ric en substàncies antioxidants que el converteixen en la sopa estrella d’un menú antienvelliment. Conté principalment vitamina C, carotenoides, folats, vitamina E, potassi, magnesi, i altres oligoelements en funció dels ingredients que utilitzem. Forma part de receptaris de climes calorosos per les seves propietats refrescants, ideal per un dia de platja o de piscina, indicat per millorar la salut cardiovascular i per aportar una ració d’hortalisses crues al dia.

Ingredients:

1 kg de tomàquets madurs

1 ceba tendra

1 dent d’all

1 tros de pebrot vermell

½  cogombre

2 llesques de pa sense escorça

oli d’oliva verge, sal i vinagre

 

Preparació:

 

Remulleu el pa amb vinagre de vi blanc. Tritureu tots els ingredients amb una batedora elèctrica fins aconseguir una textura ben homogenia. Afegiu dos gots d’aigua freda i corregiu de sal i vinagre. Guardeu-lo a la nevera i serviu-lo amb uns daus de pa torrat.

La recepta del gaspatxo admet moltes variacions. Podeu substituïr el pebrot vermell per pebrot verd i també el podeu fer sense cogombre. La quantitat d’oli, sal i vinagre va al vostre gust.

Bon profit!