Mesures de protecció solar

S’acosta el primer cap de setmana d’estiu i segur que molts de vosaltres anireu a la piscina o la platja i prendreu el sol. Recordeu que el bronzejat és la resposta que té la nostra pell per protegir-se de les radiacions solars i que aquesta protecció no és suficient. Com diuen els dermatòlegs, la pell té memòria, així que l’hem de cuidar per tota la vida.

Una mica de sol pot ser beneficiós perquè afavoreix la formació de la vitamina D, que és bàsica per absorbir el calci que ha de formar part dels ossos. I també perquè pot millorar alguns problemes dermatològics, però el sol s’ha de prendre amb moderació  per evitar la vermellor cutània o eritema solar, les cremades, l’envelliment prematur de la pell i l’aparició de càncer de pell.

Apliqueu-vos un fotoprotector adequat al tipus de pell. El factor de protecció solar (FPS) és un índex que ens informa del temps que podem estar exposats al sol sense risc de cremades, ja que multiplica el nombre del factor pel temps d’exposició sense protecció.

L’aigua i la sorra reflecteixen i augmenten la intensitat solar, per tant augmenteu també les mesures de protecció quan aneu a la platja o a la piscina.

Eviteu les hores de més intensitat solar, que són entre les 12:00 i les 16:00h.

Apliqueu-vos la crema solar 30 minuts abans, sobre la pell neta i seca, i repetiu l’aplicació cada 2 hores (les cremes són ressistents a l’aigua però no a la tovallola).

Porteu ulleres de sol per protegir els ulls, gorra o barret i roba de cotó.

Beveu aigua abundant per estar ben hidratats i mengeu fruites i hortalisses crues riques en vitamines i minerals antioxidants.

Recordeu consultar el vostre metge o farmacèutic en cas de prendre medicaments.